Skip to content Skip to footer

NIEUWE SMP-LIJM THOMSIT K 195 VOOR LVT-VLOEREN

WATERVAST EN THERMISCH BELASTBAAR

Met de nieuwe SMP-lijm K 195 breidt THOMSIT het portfolio uit met een zeer sterke 1-K-hybridelijm voor elastische materialen, in het bijzonder vinyl-designvloeren (LVT). De watervaste lijm is uitermate bestand tegen hoge temperaturen, en is ook geschikt voor sterk belaste ondergronden. Het 2-in-1-product voor vloeren en wanden zorgt voor een kleinere voorraad, en onderscheidt zich dankzij de SMP-technologie door een eenvoudige verwerking bij een hogere mate van gezondheidsbescherming.

De nieuwe SMP*-lijm THOMSIT K 195 garandeert de vakman een veilige en duurzame verlijming dankzij een bijzonder hoge weerstand: tegen thermische belastingen, vocht en sterke belasting. De kans op schade is zodoende geringer en voorkomt claims wegens gebreken. Na uitharding van de lijm is het met THOMSIT K 195 gelegde oppervlak bestand tegen temperaturen tot 80°C. Dit is bijvoorbeeld bijzonder handig bij toepassingen zoals serres met sterke zonnestraling in de zomer. Bovendien is de SMP-lijm uiterst waterbestendig, en ten opzichte van dispersielijmen duidelijk beter bestand tegen vocht, bijvoorbeeld bij tijdelijk binnendringen van water in voegen. Dankzij zijn optimale sterkte is THOMSIT K 195 ook geschikt voor oppervlakken met een hogere verkeersbelasting, bijvoorbeeld bij frequent berijden door vorkheftrucks of hefwagens.

Zodoende biedt THOMSIT K 195 een breed toepassingsbereik en helpt het handelaren om advies te geven en vaklieden bij het werk, terwijl ze met slechts één product de meest uiteenlopende toepassingen kunnen bedienen. Dit maakt snel en flexibel werken mogelijk. Bovendien: THOMSIT K 195 is een 2-in-1-product. Dankzij de krachtige formulering kan de uiterst sterke lijm eenvoudig en zonder inspanning op vloeren en wanden worden aangebracht. Bovendien is een kleinere voorraad op de bouwplaats en in de handel vereist.

THOMSIT K 195 is de juiste lijm voor alle elastische materialen op belegbare, absorberende en niet-absorberende ondergronden:

  • Vinyl-designvloeren (LVT)
  • Homogene en heterogene PVC-vloeren in platen
  • Rubbervloeren met gladde, geschuurde achterzijde in platen
  • Linoleum in platen met een dikte tot 4 mm
  • THOMSIT isolerende onderlagen

In tegenstelling tot conventionele 2-c-PU-lijmsoorten, is de nieuwe SMP-lijm K 195 labelvrij, en scoort deze met een betere gezondheidsbescherming bij de verwerking. THOMSIT K 195 is onderscheiden met het EMICODE-keurmerk EC1 Plus, is emissie-arm en voldoet aan de hoogste eisen ten aanzien van arbeidsveiligheid, luchtkwaliteit in gesloten ruimten en milieu. De volledig gesloten verpakkingen maken de gebruikelijke afdekfolies voor het luchtdicht afsluiten overbodig. Dat bespaart grondstoffen en voorkomt afval.

”THOMSIT K 195 biedt vaklieden en handelaren hulp bij de diverse dagelijkse werkzaamheden – dankzij een breed en flexibel toepassingsbereik, eenvoudige verwerking en een efficiënter voorraadbeheer. Hierbij komen gezondheids- en milieubeschermingsaspecten, die voor verwerkers en opdrachtgevers steeds belangrijker worden“, aldus Stephan Tschernek, hoofd Marketing van de PCI-Groep.

Ga voor meer informatie over THOMSIT-SMP-lijm naar www.thomsit.nl/producten/k-195/

* Voetnoot: SMP = silaan-gemodificeerde polymeren